08/01/2019 Unique Estates Галерия

Образованието е най-силното оръжие, което може да промени света

Замисляли ли сте се някога да притежавате свое собствено училище?

Знаете ли, че по данни от проучване на Института за изследване на бъдещето, 85% от работните позиции на 2030 година все още не са измислени? Как тогава училището подготвя децата за позиции, които не съществуват? Какво образование трябва да се осигури на младите хора, за да имат успешно бъдеще?

Никой все още не знае какво се крие в бъдещето, но отговорът на въпроса e, може би, просто кодиран в принципа „научи се да учиш” . Ако децата се научат да обичат да учат и придобиват знания, те ще бъдат подготвени да се изправят пред всяко едно предизвикателство, и уверено ще вървят в свят на бързи и мащабни трансформации.

Канадската методология – световен лидер в образованието

Основата на канадската образователна методология е да възпитава нагласата на децата да учат през целия си живот, за да бъдат успешни граждани, лидери и изследователи на света. Тя е разработена да обучава изцяло личността на детето – физически и интелектуално, емоционално и социално, като развива основните умения за бъдещ успех: креативност, сътрудничество и колективност, и критично мислене.

Една от най-ефективните образователни системи в света

Международна програма за оценка на учениците (PISA), разработена от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), представлява изследване, което се извършва в 72 страни и наблюдава представянето на образователните системи. Целта й е да се отговори на въпроса: Какво е важно един млад човек да знае и може, и как се прилагат получените в училище знания към проблеми на реалния живот?

Канада е класирана в топ седем на страните по математика, природни наука и грамотност, и се нарежда доста по-напред от САЩ и европейски държави, с които тя е свързана културно - като Великобритания и Франция. Тя се класира на първо място сред англоезичните и двуезични държави.

Резултатите на Канада на регионално ниво са още по-впечатляващи. Ако за целите на изследването провинциите на Канада бяха класирани като отделни държави, три от тях (Алберта, Квебек и Британска Колумбия) биха попаднали в топ пет сред Сингапур и Япония, и преди Финландия и Хонг Конг.

Според ОИСР, образователната суперсила на Канада  е базирана на няколко фактора:

Ползи на двуезичното обучение

Освен с методологията си, Канада е лидер и в двуезичното обучение. Изследванията доказват, че колкото по-рано децата започнат да практикуват втори език, толкова по-добър старт ще имат в живота. Билингвизмът обаче е предизвикателство, което се простира отвъд свободното владеене на два езика. Той подобрява различни ментални функции и социалните умения. Съгласно скорошни проучвания в Канада и Сингапур, децата, които владеят два езика се концентрират и адаптират към промените по-лесно, изпълняват повече задачи и решават поставени казуси по-бързо. Билингвизмът също така доказано намалява развитието на някои болести като Алцхаймер и деменция с до 5 години.

В търсене на партньори

Maple Bear Canadian School използва най-добрите практики от канадската двуезична методология. Най-бързо развиващата се канадска образователна франчайз верига от детски градини и училища има присъствие в 16 страни по света с повече от 300 училища и над 35 000 ученици.

Успешният бизнес модел на училищата в Азия и Южна и Северна Америка, е вече и в Централна и Източна Европа с амбициозен план за развитие. Maple Bear Canadian school търси местни партньори в България и региона.

 

За информация:

Е-mail: info@maplebear-cee.com

Tel: 088 6866 498

Web: www.maplebear-cee.com

Top