01/10/2018 Unique Estates Галерия

По света с Unique Estates - Силвана Василева във Франкфурт на Майн

В рубриката ни „По света с Unique Estates” представяме различни дестинации, през погледа на нашия екип. В началото на работния сезон, Силвана Василева, редактор в Unique Estates Media, разказва за пътуването си до един от водещите финансови центрове в Европа – Франкфурт на Майн.

Това е първото й пътуване до финансовия и транспортен център на Германия, което споделя с близки приятели. Центърът на града, разположен на река Майн често е наричан „Манхатан“ заради множеството си небостъргачи, които се извисяват в небето. Там са седалищата на много банки, застрахователни и финансови институции, разположени зад красивите стъклени фасади на съвременни офис сгради. В града се провеждат редица търговски изложения, симпозиуми и срещи на високо ниво, които често събират финансовия и бизнес елит на света.

„ Градът пулсира с динамиката на търговията на фондовите борси. От ранна утрин улиците са изпълнени със забързани работещи хора, украсили реверите си с баджове, които не спират да говорят по телефона. Във въздуха са разговори за големи сделки, важни срещи и сериозни суми. Истински Wall Street,”разказва тя. „За щастие, ритъмът е различен в района на стария град на Франкфурт. В това романтично малко кътче усещането е за живот в друга епоха. Древната душа в тялото на тази добре смазана финансова машина.“

Силвана разказва за красивата стара катедрала там, която е запазила величието си от дните, когато е била място за коронация на немските крале през Средновековието. Още тогава градът се обособява като един от главните търговски центрове в Европа. Старата опера е наистина очарователна, както и ресторантът в нея. Пешеходната зона в стария град е чудесно място за разходки, изпъстрено с автентични кафенета, ресторанти, антикварни магазини и галерии.

От родното място на Гьоте и Шопенхауер, Силвана си носи красива антикварна брошка и декорация за дома от концептуален магазин във Франкфурт.

Благодарим й за споделеното пътуване и красивите фотографии.

Top