22/06/2018 Ралица Стоянова Галерия

Къде живеят клиентите на Unique Estates - Ивета и Филип в къщата на мечтите

Зад зелена ограда се очертава силуетът на елегантна къща - домът на Ивета и Филип Филипови. Модерна, с чисти линии и светли пространства, тя напълно описва своите собственици - младо, динамично и изключително очарователно семейство. И двамата са посветени на технологиите - Ивета е създателят на приложението за йога и здравословен начин на живот и хранене 2 Health App, a Филип е вицепрезидент на SkyScanner - международна търсачка за самолетни полети, хотели и коли под наем. Компанията има над 1000 служители и 11 офиса в цял свят. Домът, в който влизаме с удоволствие, може да се намира навсякъде по света, изглежда космополитно, улавят се уютът и практичността на ХХI век.

Преди да се установят в България, Филип и Ивета са живели в Сингапур и Лондон. В Сингапур прекарват 10 месеца заради магистратурата на Филип в INSEAD. След това се местят в Лондон, където Филип започва работа в SkyScanner, а Ивета учи магистратура Curating the contemporary в London Metropolitan University. „След като се отвори офисът на SkyScanner в София, решихме да се върнем тук и да създадем семейство“, казва Филип, докато третият член на семейството - 9-месечният Никола, спи в градината, която е сякаш изолирана от всякакъв шум.

Тримата живеят в този прекрасен дом от октомври миналата година. Ивета казва, че това е мечтата на Филип - доста време той съсредоточено е издирвал своята идеална къща. „Толкова пъти сме се местили, толкова много апартаменти сме оправяли и преправяли, че бях изморена. Казах му: „Ако намериш перфектната къща, просто я взимаме, нанасяме се, нареждам си обувките и приключваме. Филип успя да намери такава къща“, разказва с усмивка Ивета. Филип добавя, че веднага са разпознали този дом като свой. Той се впечатлява от технологиите - всичко се контролира през приложение, а Ивета харесва светлината, пространството и гардеробната, разбира се. Направили съвсем дребни промени по къщата. При разговор с бившия собственик Филип споделя, че единственото, което му липсва, е една японска вишна в двора - двамата с Ивета много обичат Япония, там е бил меденият им месец. Когато бившият собственик им казва, че дървото в градината е именно японска вишна, вече нямат абсолютно никакви съмнения, че къщата по проект на арх. Атанас Панов е създадена за тях.

Филип и Ивета са изключително доволни от комуникацията си с консултанта на Unique Estates Марина Людмилова. „Марина е страхотен професионалист“, казва Филип. С Ивета са посетили Ден на отворените врати на друга къща, където са имали възможност да поговорят с Марина и да обсъдят параметрите на имота, който търсят. „След 4-5 дни тя беше намерила няколко варианта за нас, като тази къща остави за последно. Беше сигурна, че ще ни хареса най-много. Така и стана“, казва Филип. Домът на семейство Филипови е много семпъл и практичен, кореспондира с всички изисквания на младо и динамично семейство като тях. В същото време детските играчки и стената с любими вещи от пътувания носят уют и топлина. Заедно със семейството живеят и много книги - подредени в красиви библиотеки или отворени там, където е приятно и удобно да се чете. Ивета и Филип се чувстват чудесно в този дом, но добре осъзнават динамиката на професионалния път, който са избрали. „Засега сме тук, но никой не знае докога. Ние сме номади.“

Top