04/05/2018 Лора Петрова Галерия

Екипът на Грациела Миладиновa и едно приятелско пътуване в България

Вече периодично ви потапяме в пътешествията на Unique Estates – от Намибия и Тайланд, до Камбоджа и величествените Алпи. По света има много интересни места, които си заслужават да бъдат посетени, но нека не забравяме, че също толкова красива природа и архитектура има и в родната ни страна.

Именно пътуване в България предприемат Грациела Миладинова и нейният екип. Идеята на Граци е да заведе скъпите си колеги и приятели до нейно любимо място, където се чувства спокойна и щастлива. Срещаме се с нея и Станислава Лефтерова в слънчевия двор на офиса с чаша ароматно кафе в очакване да разкажат за чудесно прекараните четири почивни дни.

Граци споделя, че това приятелско пътуване е било отлично съчетание на полезното с приятното. С приключване на финансовата година, тя и нейният екип решават да отидат някъде, където да се освободят от натрупаното напрежение и стреса на забързания град. Отправят се към северното Черноморие и посещават Тюленово, Камен бряг, Крапец, нос Калиакра...

По изцяло взаимно съгласие, избират да пътуват с една кола, за да се забавляват повече. Семейство Крикорян, клиенти и вече приятели на Unique Estates, топло ги посрещат в дома си във Варна на приятна вечеря. Други клиенти – семейство Влахови, също се включват в събирането и вечерта протича изключително добре сред мили хора и разкошна музика. Не пропускат да посетят и един от символите на град Варна - Морската градина.

На следващия ден отсядат в един разкошен хотел на брега на морето в Тюленово, където споделят, че се чувствали като у дома си. Отправят се към Двореца и Ботаническата градина в Балчик, обединени в архитектурно-парков комплекс - късче земен рай и задължителен за посещение туристически обект по българското Черноморие. Междувременно, членовете на екипа – консултантите Даниела Тонова и Орлин Невенкин организарали среща с клиент, който ги развел из страхотното имение Вила Щорк – бивш дворец на румънски принцове, който Unique Estates има удоволствието да предлага и попълни в своето портфолио. Денят им продължава с вкусен обяд в Мидената ферма Дълбока. По залез се наслаждават на красивия нос Калиакра, където Максим Коен прави феноменални снимки.

Следващата сутрин прекарват в неповторимо пътешествие с лодка около пещерите близо до Тюленово, Камен бряг и изумителната 25-километрова плажна ивица. Разглеждат националния археологически резерват в област Добрич – Яйлата, Шабленския фар, соленото езеро - лагуна Шабленска тузла и едно изключително място, наречено Малкото море. Вечерта на Орлин е повече от добра – той открива мечтания си лагер от детството, който му връща купища приятни спомени.

Тръгват си с лека носталгия от удивителните места, които са преоткрили в България, но заредени с много положителни емоции. Пътешествието се отразило невероятно на екипа. С радост казват, че се чувстват като едно цяло – не само колеги, но и приятели, прекрасни хора с различни интереси, истории и страхотен хумор. Споделят, че със сигурност ще се върнат там и нямат търпение да покарат колело из природата на Добруджа. Насладили са се на спокойствието, което мащабните места внушават и те карат да забравиш за дребните проблеми, дори направили ритуал за пречистване, който вярват, че несъмнено ще се превърне в тяхна традиция.

"Пътуването се измерва най-добре в приятели, а не в изминати километри"
Тим Кехил

 

Top