25/02/2016 Силвана Василева Галерия

Галина Грудова – Брокер на недвижими имоти на годината

Галина Грудова - старши партньор и мениджър на екип нашата компания беше отличена с наградата на imoti.net за „Брокер на недвижими имоти на годината" в категорията продажби. Пред Силвана Василева тя разказва какво означава това отличие.

Наградата е висока оценка и признание за мен като експерт и професионалист и поредното доказателство, че Unique Estates е безспорен лидер в областта на луксозните имоти на българския пазар.

От автобиографията ви разбираме, че освен 20-годишният опит в сектора, зад успеха стоят квалификации и обучения, през които преминавате, за да сте сред най-добрите. Какво трябва да притежава един брокер на недвижи имоти, за да е истински успешен?

Трябва да е емоционално интелигентен! Да съумява да подходи индивидуално към всяка сделка, да приеме желанията и нуждите на клиентите си за свои.

За да си успешен в тази професия, трябва да притежаваш онази култура и интелигентност, необходими за това общуване в дълбочина. Аз опознавам своите клиенти до степен, в която зная кои са, какво чувстват и желаят, наистина от своя имот, за да са истински доволни. Заживявам техния живот и ги допускам до своя, за да спечеля доверието и благоразположението им. За да си добър търговец се иска не само да защитиш с отличие всичките си дипломи, трябва умееш да общуваш с хората, да ги познаваш. Зад моя успех, смятам, стои подхода ми към всеки клиент и казус. Аз работя за удовлетворението, което ми носи това да направя от една "невъзможна" сделка възможна. Да се справя с изискванията и на най-трудния клиент, да постигна баланс в интересите и на двете страни, така че при подписване на споразумението всеки да е повече от доволен от работата ми и ползите от сключената сделка. Това ме прави истински професионално щастлива.

В тази връзка, през какви обучения преминахте, през годините, и кои бяха най-важните уроци?

Да призная, никога не съм приемала оценка, по-ниска от шестица. Като започна от златния медал за отличие от Английската гимназия в Бургас, през бакалавърската степен по маркетинг и мениджмънт, магистърската - по бизнес администрация, специализацията ми в областта на рекламата към Датския колеж по мениджмънт и маркетинг, трите нива на обучение към Националното Сдружение за недвижими имоти в България, до последното към Leadership Academy, където ще бъда наградена след няколко дни. Особено полезни бяха конференциите в чужбина, които посетих. National Association of Realtors, която събира топ брокери от цял свят беше пример за това. Да инвестирам в себе си като личност и професионалист е много важно за мен. Зад моята амбиция и борбеност стои и семейството ми. Дължа много на майка си, която винаги ме е насърчавала да бъда номер едно в това, което правя. Много съм й благодарна.

Какво е специфичното при работата с луксозни имоти? Има ли вече развит пазар на висок клас жилища у нас?

Част от моите 20 години работа в сферата специализирах в продажбата и отдаването под наем на луксозни имоти в АДИС ЕООД - Агенция Дипломатически Имоти в страната, работа с посолства и големи международни компании. Тогава пазарът за луксозни имоти не беше развит изобщо. Осъзнавах, че за да предлага на клиентите си луксозен имот, един брокер трябва да е истински запознат с това какво всъщност прави имота такъв. Да знае как трябва да изглежда, на какви характеристики да отговаря и как да се предлага той. Да обяснява на клиента каква е истинската стойност на един луксозен имот и какво всъщност му носи в усещането и начина му на живот. У нас това много често е свързано с възпитаването и изграждането на вкуса у клиента. Истината е, че екипът на Unique Estates има основна заслуга за създаването на този пазар в страната. Гордея се с това, че съм първият член на тази компания и с емоция и отдаденост бях част от всяка стъпка от развитието й. Вече десет години. Преминахме през трудни моменти, докато се утвърдим като лидер на пазара и осъзнавам, че за постигнатото във времето имах късмета да разчитам на силната подкрепа и разбиране от страна на Весела Илиева- управителят на компанията. Това беше много важно за мен.

 

Top