22/03/2018 Силвана Василева Галерия

Нов сезон - нов дом. Интериорът през 2018-та

С настъпването на пролетта се появява и желанието ни за промени. Домът, също както и гардероба ни се нуждае от нещо ново, вълнуващо и вдъхновяващо, което да ни събуди от сивотата на зимния сезон. С правилния избор на мебели, аксесоари, цветове и детайли в интериора, можете да “преоблечете” всяко пространство, така че то да е в крак с тенденциите и да ви достави усещане за ново начало.

Ето и интересните акценти от тенднциите в интериора през 2018та:

Цветен душ

През 2018-та ще си мием ръцете в артистични, ръчно изработени мивки, като тези на дизайнерското студио The London Basin Company. Цветовете и мотивите в майсторски оформените корита са вдъхновени от различни култури и страни по света.

Щампи и текстури

Колаборацията на Жан Пол Готие и парижката компания за тапети Lelièvre постави окончателно краят на скучните стени в интериора. С букет от разцъфнали рози, марокански мотиви или барокови принтове, тези стенни покрития разказват истории върху елегантни текстури. 

Под прожекторите

Елегантни, достъпни и модерни осветителните тела, изработени ръчно от местни дизайнери ще са бижуто в интериора на 2018-та. Представяйте си цветни, ръчно изваяни стъкла, закачени на изящен метал в различни отблясъци.

Нагоре по етажите

Умните къщи днес вече се сдобиха с перфектния асансьор. Произведен по най-съвременни технологии, щадящи природата, с ниски разходи по поддръжка и елегантен дизайн, асансьорът на Aritco, по проект на шведския дизайнер Alexander Lervik, е достойният начин да се изкачваме по етажите на смарт дома.

Горещо

Cocoon изумиха света на дизайна с лансирането на тяхната свободно стояща - Pedestal и окачена камина Aeris. Истинско произведение на изкуството обаче е тази, чиито пламъци рамкираха в изящни метални кръгове на стената  - моделът им Vellum.

Форма и функционалност

Модулни мебели, които са изработени по поръчка и могат да променят формата и функционалността си според нуждите. Ще ги виждаме все по-често в съвременните интериори.

Непреходен шик

Интересни мебели, осветителни тела и аксесоари, които бързо грабват окото, но носят характеристиките и стойността на класическия, непреходен дизайн. Това е изборът на повечето от известните интериорни дизайнери днес. Ръчно изработените предмети на дизайна, в които са използвани естествени материали ще бъдат ценно допълнение в интериора и през 2018 година.

Top