28/02/2018 Силвана Василева Галерия

По света с Unique Estates - Теодора Биволарска на остров Самуи, Тайланд

Ко Самуи, вторият по големина остров в Тайланд, се намира в Тайландския залив край източното крайбрежие на провлака Кра. Известен е със своите пясъчни плажове, кокосови палми и гъсти, планински тропически гори, както и с луксозните си курорти и спа центрове. За пътешествието си до тази екзотична дестинация ни разказва Теодора Биволарска, партньор в Unique Estates. 

Това е четвъртият път, в който Теодора пътува до Самуи.  За почивката си на острова в началото на тази година тя отделя почти месец, в който да се наслади на любими занимания и срещи с приятели, които живеят там от години.

“Пътувала съм много по света, но Самуи определено е моят фаворит сред екзотичните дестинации,” разказва тя. Харесва й спокойствието и ритъма на живот на острова, където освен любезните и дружелюбни тайландци, живеят и много чужденци, преселили се там от различни крайща на света. Самуи е сравнително малък остров, който въпреки сериозния туристически интерес е успял да запази красотата на девствената си природа. Красивите плажове с тюркоазени води и фин пясък предполагат безгрижни слънчеви дни, прекарани в пълноценна почивка. На острова няма как да се скучае. Теодора разказва за вълнуващо сафари сред тропическите гори в планината, по време на което тя обиколила джунглата на гърба на един мил слон. Следва разходка до маймунската и крокодилска ферма, приказната Butterfly garden и фантастичната зоологическа градина и аквариума на острова. В няколко последователни пътувания до Самуи, Теодора успява да обиколи всички тези места, както и да се разходи до близките острови с лодка за дайвинг или кайт-сърфинг. 

Една от забелжителностите на Самуи - 12-метровата златна статуя на Буда в храма Wat Phra Yai се намира на малък остров, свързан с Ко Самуи. При това си пътешествие до там Теодора открива приказни места за йога и детокс в луксозни уелнес центрове в планината. Програмите им включват занимания и медитация сред девствената природа, както и специален режим на хранене и уелнес процедури. Теодора посещава различни йога центрове и един будистки храм на острова, в който се отдава на двучасова медитацията.

“Харесвам много и храната на това място. Освен разнообразните морски деликатеси и сочни екзотични плодове, на острова може да се намери всякакъв вид кухня,” разказва тя. Френски гурме ресторанти, места с японска кухня, италиански пицарии и тратории. Разнообразието е голямо, поради наличието на много чужденци, които живеят на острова от години. “Красивите плажове са чудесно място да се отпуснеш с коктейл в ръка под някоя кокосова палма и да се наслаждаваш на безгрижието. Това определено е място, на което бих живяла с радост,” споделя Теодора.

След тази история и чудесните кадри от пътуването й, Самуи несъмнено е в списъка с дестинациите, които ни се иска да посетим много скоро.

Top