26/02/2018 Силвана Василева Галерия

Домът на Теодора Биволарска

Изплъзваме се от забързания градски трафик и се отправяме към полите на Витоша. Гостуваме на Теодора Биволарска, партньор в Unique Estates от 2010. Посреща ни в разкошна рокля на цветя, въвежда ни в уютния си дом, за да ни разкаже повече за него и да ни разходи до местата по света, които са я докоснали напоследък.
 

Теодора е пътешественик, любопитен търсач на своето във всяка точка на земята. Ако смени хладилника си с по-голям, то ще е само поради липсата на свободно място върху него, където да залепи поредния магнит, отбелязващ къде последно е била. Тези магнити са като прецизно подредени печати в международния й паспорт. Цветни късчета спомени, които е донесла от различни градове, острови, държави, разказващи интересни истории. Последното й пътешествие е било в Португалия. Държава, чиито стари градове и плажни ивици са я запленили. „Бях наистина впечатлена от хората, архитектурата и автентичната атмосфера на това място“, разказва Теодора. Тя вече е набелязала следващите си дестинации на картата. След пътуването си до Виена с част от екипа на Unique Estates за международния симпозиум на Luxury Portfolio и Leading Real Estates of the World, тя планира да посети Сингапур и Бали.

В този дом живее от седем години. Сама е подредила всеки кът в него, като интериорът и цветовете са се променяли във времето. Харесва простора и светлината в жилището и не го затрупва с много мебели и излишни вещи. Мястото, където прекарва най-много от времето си у дома, е удобният диван, на който си почива в края на работния ден с чаша вино и хубава книга. Библиотеката й разкрива интереса на Теодора към езотериката и себепознанието. Изящни късове розов кварц, аметист и ангелски камък са поставени до ароматни свещи и фенери в красив поднос на масата във всекидневната. „Обичам да прекарвам уикендите си у дома. Почивам си от забързаното ежедневие и динамиката на работната седмица. Балансирам се, като отделям време за себе си и дома си именно тогава“, споделя тя. Готви рядко и се храни предимно навън, като предпочита средиземноморската кухня.
 

От любимите си места в града избира най-често култовия By the way. Там са храната, хората и атмосферата, които харесва, и това превръща мястото в неин втори дом.

„Обичам да се движа. Спортувам в залата, но най-голямо удоволствие ми доставя да ходя пеша. Иска ми се градската среда да беше по-чиста и подредена, за да може разходките по тротоарите да са едно по-красиво изживяване.“ На въпроса, къде би живяла, ако не в София, тя споделя, че през последните години родният й град Варна се е превърнал в едно чудесно място и с радост би се върнала там някой ден. Но нейна голяма мечта остава една много екзотична дестинация - приказният тайландски остров Самуи.

Top