07/02/2018 Силвана Василева Галерия

По света с Unique Estates - Гергана Якимова в Тайланд

Пътешестваме по света с екипа на Unique Estates. Нашият чаровен експерт облужване на клиенти, Гергана Якимова, разказва за пътуването си до Банкок и красивите острови Пукет и Пи Пи Дон в Тайланд.

Близки приятели на Гергана инициират идеята за това дванадесетдневно приключение в Югоизточна Азия.

Първата спирка от пътуването им е Банкок. Групата се спуска с лодка по течението на река Чао Прая, за да разгледа различните райони на града. Мегаполисът съчетава инфраструктурата и динамиката на голям космополитен град с райони, осеяни с малки временни постройки, в които живеят по-бедни хора. “Интересно бе, че въпреки динамиката на забързаното ежедневие и различния социален статус на местните, които срещахме, всички изглеждаха много спокойни и ни посрещаха с топла усмивка и поздрав,” разказва Гергана. Историческият център на Банкок очарова групата с красивите си храмове и манастири, декорирани с позлата, цветни витражи, богати орнаменти, пъстри мозайки и изящни будистки статуи.

По пътя си попадат на два интересни пазара, които Гергана ще запомни с разнообразието от зрели екзотични плодове и морски дарове, но и с предизвикателство да опита пържени скакалци и червеи. Споделя, че й харесва да се впуска в нови неща, особено, когато пътува.

Групата е приключенски настроена не само в кулинарно отношение. Следващата им спирка е остров Пукет, където решават да се отдадат на екстремен рафтинг в бурни реки, каране с АТВ и спускане по въже над дълбока пропаст. 

Време за почивка си оставят за последната дестинация от пътуването им - приказният остров Пи Пи Дон. Мястото е прочуто с палмовите дървета и фин бял пясък по красивите си плажове и тюркоазено сините води на Андаманско море. Групата се разхожда с лодки за дайвинг около Пи Пи Ле, който познаваме от кадри с Леонардо Ди Каприо във филма “Плажът”, както и до населения с множество маймуни Monkey Island. 

Гергана се връща от пътуването заредена с много слънце и позитивни емоции. От там си носи ръчно изработени купи от кокосово дърво, красиви шалове и няколко от любимите й екзотични плодове, които не се намират у нас.

Благодарим й за споделените кадри и вълнуващи истории!

Top