12/04/2017 Unique Estates Галерия

Домовете на хората, които продават домове - Руми Еванс

Днес, 12.04.2017 г., 6 месеца след като загубихме нашата Руми, отваряме нейния дом, който ви представихме в юбилейния ни брой. Докато подготвяхме броя, Руми си отиде от този свят. Решихме, че нейното най-лично пространство, обживяно с толкова фин вкус и простота, ще бъде истински спомен за нея.
 
„Център, център, център“ е лайтмотивът на Румяна Еванс, що се отнася до избор на собствен дом. „Аз съм човек, който усеща пулса на града 24/7, затова всички жилища, в които съм живяла, са в сърцето на София“, обяснява тя и добавя, че обича да усеща ароматите на града. Истински urban animal. Настоя­щият й дом е с адрес улица „Христо Белчев“. 
 
„Аз съм от групата на много емоционалните - влизам някъде, правя една стъпка и знам, че това е моето място“, буквално изстрелва, когато я питам как си е избрала жилище. Добавя обаче, че зад емоцията следват и важните характеристики на бизнеса, които надграждат първото усещане. Съвсем професионално и педантично изброява: локация, вид и състояние на сградата, поддържани общи части, високи тавани, които да дават простор. „Плановете на човек се менят, затова е важно жилището да има добра ликвидност“, обяснява Румяна, която в последните години е от хората, които създават облика на Unique Estates в бизнеса. 
 
Жилището й е елегантно, но без излишна разточителност. Сдържано е и с точната доза изкуство в него. Сред произведенията в дома си откроява картина на Йордан Кацамунски, която я следва неотлъчно през последните 15-20 години. Тя изобразява врата, която Румяна приема символично - като собственото си отворено отношение към живота. Споделя, че обича еклектичната естетика, в която трябва да имаш много добро усещане за мярка. Освен усещане тя има и професионално отношение към интериорния дизайн, с който се е занимавала в продължение на няколко години. Нейни интериори са публикувани на страниците на списания като BravaCasa и „Наш дом“. 
 
Връщайки се назад в миналото, разказва, че над 20 години е живяла в уникална вековна къща в Англия. „Винаги ме е привличала патината на времето, обичам винтидж стила.“ В същото време тя е много модерен човек, с изключително любопитство към света. Желанието й да завладява нови територии я довежда в семейството на Unique Estates, чийто член става преди близо 7 години. „Харесвам компанията, защото, освен че гледа към най-високите цели на пазара, екипът й постоянно се развива“, споделя Румяна Еванс. Житейският опит й помага да усети клиента и да развие визията му за неговия имот. Казва, че най-големият успех в работата й е човекът и имотът да си паснат органично.  
 
Опиши дома си с една дума.
Свобода, това е средата, в която “дишам” и се чувствам свободна!
 
Какво можем винаги да открием в него?
Бутилка вино, парче сирене и купа с плодове.
 
Има ли вещ, която ви е толкова скъпа, че пренасяте навсякъде?
Една странна картина на художника Йордан Кацамунски. Тя отваря толкова пространство, че винаги можеш да откриеш нова възможност.
 
Къде, ако не тук... 
... мога да поканя близките до сърцето ми хора и да приготвя нещо вкусно с много любов.
 
Любимото ти място, стая, кът? Защо?
Аз съм социален човек, затова дневната.  
 
Какво определя твоето усещане за дом?
Обичам средата на старите сгради, елегантния винтидж, усещането за пространство, овладяно с уют и очарование.
Top