02/12/2016 Ралица Стоянова Галерия

Коледните базари в София

С настъпването на последния месец от годината в домовете и по улиците се настанява коледният дух. Празничните украси изгряват на фона на натрупалия сняг, температурите падат, но градусите на доброто настроение се покачват. Единственото, което може да помрачи коледната еуфория, е пазаруването на подаръци за близките в последния момент. Предпразничните базари на подбрани ръчно изработени вещи са чудесна алтернатива на last minute маратонa из претъпканите молове. Ако не можете да отскочите до някой от разкошните базари в Берлин, Прага, Брюксел, Хамбург или Лайпциг, ви предлагаме няколко чудесни събития, посветени на коледната естетика, които се провеждат в София.

Хендмейд фестивал НДК код: Коледа

1 - 6 декември

https://www.facebook.com/events/195136270939401/

В НДК от 1 до 6 декември се случва най-продължителният и мащабният фестивал, посветен на Коледа. Хендмейд красоти превземат двореца на културата за цели шест дни. Списъкът с участници е безкраен и няма да бъде константен през всичките дни. Между първи и трети декември ще има едни автори, а между четвърти и шести  - други, споделя организаторката на събитието Ваня Щерева.

 

 

SoBAZAAR Christmas Edition #4

3 - 4 декември

https://www.facebook.com/events/202081676894312/

Soho ще бъде домакин на коледен базар за четвърти път тази година. В зелената къща на ул. „Искър“ 4 ще бъдат представени 46 участници с лимитирани серии интериорни дизайнерски продукти, мода, аксесоари и играчки, „подправени“ с кулинарни изкушения. Сред тях са CONCEPT/ceramic studio, Tochka & Tochka, Stampa, BRADABRAT, Tochka & Tochk, Cardbunny, Victor Pavlov Jewellery Nuagehome и много други.

 

ArTBoX Коледа @Бар ПЕТЪК

11 декември

https://www.facebook.com/events/1025579237552505/

Освен да изберете ръчно изработени подаръци, по време на събитието ще можете да вземете участие в някоя от работилниците. Чудесна идея за неделен следобед в компанията на най-малките.

 

Fika Christmas Market

17 декември

https://www.facebook.com/events/218507831930356/

Fika е шведска дума, която значи „да пием кафе“. Тук обаче не става дума за сутрешното кафе на път за офиса, а за ритуала – кафе, придружено с вкусни сладки и добра компания. От коуъркинг пространството Cosmos ви канят да избягате от предколедната истерия и да прекарате няколко часа в уютна скандинавска атмосфера. Докато хапвате вкусни шведски печива, приготвени от кулинарния тандем Иван Милтиядов и Кристина Николова, ще можете да изберете подаръци, достойни за всеки естет. В селекцията попадат Bogdanin Brothers, ИВАН АСЕН 22, Shevitza, VITA copenhagen и много други. Запазете датата: 17 декември.

 

Mish Mash Fest: Xmas is coming

16 – 18 декември

https://www.facebook.com/events/1007552086044098/

„Момичета от града“ ви канят в „Червената къща“ на осмото издание на Mish Mash Fast, посветено на коледната тема. Чудесен повод да прекарате няколко часа „по женски“ и да си подарите красиви хендмейд бижута от Kat's Jewelry, YoYo fabric, Asia Petrova Jewelry или нещо друго, което ви грабне окото.

Top