03/01/2018 Unique Estates Галерия

Домът на Диана Митева, изпълнителен директор на ДСК

Първият гост в рубриката на Unique Estates Life, в която представяме домовете, които избират нашите клиенти, беше изпълнителният директор на Банка ДСК Диана Митева.

Как бихте описали дома си?

Най-уютното място, което ми дава спокойствие и усещане за простор.

Какъв интериор бихте избрали, за да се чувствате комфортно?

През годините предпочитанията ми се променяха. Ако доскоро предпочитах много изчистения стил, сега обичам по-романтичния, с характерни акценти - като вид мебели или декорации, които също да имат свой стил, да обогатяват домашния интериор и да създават баланс на настроението и духа на всички обитатели на дома.

Има ли в жилището Ви вещи и предмети, които са наистина ценни за вас и непременно бихте взели със себе си, ако премествате дома си на друго място?

Наскоро ми се наложи да преместя жилището си. Някои вещи не ми бяха необходими и с една част от тях се разделих, а други просто сложих в един гараж, за да заминат по пътя си някой ден. Когато се преместих в новия дом, взех със себе си мебелите от трапезарията и кухнята, които бях избирала с много любов. Имам много интересна случка с един старинен шкаф. Моята интериорна дизайнерка беше развила концепция за кухня и трапезария, включително и цветово. Когато купих новия си дом и пренасях мебели от стария в него, точно тогава получих обаждане от една дама, която се занимава със старинни мебели в България. Тя ми предложи този уникален шкаф с изкусни дървени интарзии и с розов мраморен плот. И въпреки че получих негова снимка първо на телефона си, се влюбих в него от пръв поглед и веднага го поръчах. Щом пристигна, сложих шкафа в дневната. След няколко месеца предприех ремонт на дома си и когато интериорната дизайнерка видя вкъщи това бижу, ми каза: „Аз измислих концепция за твоята кухня и дневна. И този шкаф ще бъде в центъра.“

Когато пътувате по света, купувате ли предмети или произведения на изкуството за дома си?

Да, обичам, когато пътувам, да го правя. Взимам основно картини или статуи, на които след това намирам място в дома си.

Колекционирате ли нещо, което харесвате особено много?

Мога да кажа, че това, което много ми харесва и определено искам да имам, са картините на един български художник - Дончо Дончев, на който и в момента съм поръчала картини, подходящи за различни пространства в моя дом.

Имате ли любим интериорен дизайнер или архитект, чиито проекти или стил харесвате?

Много обичам да разглеждам списания за интериорен дизайн. От там ми идват идеи, които прилагам. Харесвам изключително много българските архитекти и дизайнери, които имат много хубави и добре проектирани сгради и пространства. В новото си жилище съм използвала услугите на Мария Бешлиева Сиракова - българка, която живее и работи в Италия.

Променяте ли интериора на дома си според сезона или различните етапи в живота си и по какъв начин правите това?

Всъщност аз вече споменах, че през годините съм променяла своите предпочитания относно заобикалящата ме среда в дома ми. Когато през 2003 г. трябваше да се преместя например, го направих с много голямо нежелание въпреки по-добрите условия. Докато преди година и няколко месеца, когато ми се наложи пак да променя дома си, го направих с голямо желание и това ми донесе много положителни емоции.

Кое е любимото ви място във вашия дом, там, където прекарвате най-приятните си моменти?

Най-любимото ми място определено е трапезарията. Там се събираме вечер със семейството, а през почивните дни с приятели, които обичаме да каним.

Къде по света виждате дома си, ако не в София, България?

Както харесвам дома си, така обичам и страната, в която живея. Въпреки че съм имала предложения да живея и работя в чужбина, винаги досега съм се чувствала най-полезна и балансирана в тази среда - със семейството, родителите и приятелите ми. Това е засега, а бъдещето ще покаже какви нови предизвикателства и прекрасни моменти ми предстоят.

Top