08/09/2017 Ралица Стоянова Галерия

Какво трябва да знаете, преди да купите имот за инвестиция

Покупката на имот с инвестиционна цел е не по-малко важна стъпка от избирането на собствен дом. Добре е да се отнесете към нея като към сделка, без да проявявате излишни емоции. Ако сложите подписа си твърде прибързано, рискувате да направите неизгодна инвестиция, която да ви донесе загуби, а не ползи.  Споделяме с вас съветите на опитни брокери, които ще ви помогнат да вземете най-доброто решение.

Бъдете търпеливи

Когато започнете да се оглеждате за имот с цел инвестиция, е важно да не се впуснете в „преследване на сделката“. Честа грешка, която купувачите правят при първата такава сделка в живота си, е да платят по-висока цена от необходимото. Сложете си таван на бюджета и не го прескачайте от нетърпение или прекалено въодушевление, съветват брокери, цитирани от Forbes.

Проверете стойността на имота

Много са факторите, които определят стойността на едно жилище – локация, сграда, довършителни работи, материали и т.н. Едва ли сте запознати с всички тях, ако купувате имот за пръв път. Консултирайте се със специалист, потърсете и второ мнение, преди да се решите на покупка.

Запознайте се с имота

Минете през него няколко пъти в различни часове от деня, а и през нощта, за да добиете представа за района. Не забравяйте, че, ако смятате да го отдавате под наем,  локацията и съседите имат решаващо значение.

Локация, локация, локация

Това е може би най-важната характеристика на имота, когато става дума за покупка с инвестиционна цел. Престижният район и добрата инфраструктура са фактори, които вдигат стойността на имота. Това, от своя страна, ще ви осигури по-добра възвращаемост в по-кратки срокове.

Купувайте с разума, не със сърцето си

Придобиването на имот е скъпо начинание. За да се увенчае с успех, заложете на цифри, не на чувства. Сметнете всички плюсове и минуси, преди да сключите сделката. Грешно решение може да ви струва много средства... и негативни емоции.

Как работи бизнесът 

Както всеки друг сектор от икономиката, бизнесът с недвижими имоти има своите върхове и спадове. В настоящия момент пазарът на луксозни имоти бележи стабилен ръст, но, дори и при лек спад не започвате автоматично да губите пари. Вместо да продавате панически, обмислете отдаване под наем и запазете спокойствие. След време цените неминуемо отново ще започнат да се вдигат.

Помощ от приятел

Покупката на недвижим имот е важна стъпка. Не я правете сами. Заложете на надежден партньор, който знае тънкостите на бизнеса и ще ви помогне да сключите най-добрата сделка. Вратите на Unique Estates са отворени за нови приятели.

 

Top