17/07/2017 Unique Estates Галерия

Домовете на хората, които продават домове - Светослава Георгиева

Любов от пръв поглед – само така може да се определи отношението на Светослава Георгиева към село Лещен. Двамата с мъжа ѝ посрещат 2008 година там. След 20 дни вече са си купили място, а след още два месеца започват да строят своя дом. Изграждането на къщата за гости с абсолютно заслуженото име „Лещенска идилия“ продължава с известни забавяния и спирания близо седем години  - до  2015 година, когато семейството посреща първата си Коледа там. Мъжът на Светослава също се занимава с недвижими имоти и в Лещен двамата успяват да разгърнат визията си за истински дом. 

Възлагат проекта на архитект Мария Сакелариева, но работят съвместно с нея по изпълнението му. Цялата къща е изградена ръчно от камък. Огнището е единственото в селото с вградена печка. Дъските над него са над 100-годишни и са прекарали едно лято под слънцето, докато придобият желания златист конячен цвят. Когато се озовете в просторния хол, в който всяка чаша, покривка и възглавничка е на точното място, няма да повярвате, че в оформянето на пространството не е въвлечен професионален интериорен дизайнер. Светослава и съпругът ѝ са се ръководили от собствения си усет и натрупани знания през годините, придавайки лек средиземноморски и тоскански привкус на дома. Атмосферата в къщата е много приятна и предразполага към почивка. Дори една нощ там е достатъчна, за да свали напрежението от всеки. Светла споделя, че се надява около „Лещенска идилия“ органично да се образува общество от хора, които идват по един-два пъти годишно за да „сменят водата на рибките“.
 
Макар и далеч от работната атмосфера, разговорът съвсем естествено отива към втория дом на Светослава – офиса на Unique Estates. “Офисът на компанията ни е истински аристократичен дом за консултантите и клиентите“, казва тя. Част от екипа на фирмата е от 5 години и може да се похвали, че е дясната ръка на Весела Илиева, управляващия партньор на Unique Estates. Като мениджър на екипи приема за свои най-големи постижения успехите на хората, с които работи. 
Top