10/07/2017 Силвана Василева Галерия

Евелина Костакева с две престижни награди за изминалата година

Евелина Костакева работи в сферата на недвижимите имоти вече над 12 години. През 2011-та тя става част от екипа на Unique Estates и в годините е отличена с над 10 награди за постижения в компанията. Наскоро Евелина бе наградена като “Консултант с най-голям брой сделки за 2016 година” и “ Консултант с най-голям оборот за 2016 година”. С тези отличия тя спечели възможността да участва в престижната международна конференция Luxury Portfolio International Summit през 2018-та в Лас Вегас, САЩ. На вторите “Годишни награди на imoti.net” Евелина Костакева взе приза за “Брокер на недвижими имоти на годината” в категория наеми. 

 
Как се чувстваш след спечелването на тези престижни награди, с които бе отличена съвсем скоро?
 
Усещането, че си успял в нещо и си се представил най-добре от всички в конкретна дейност винаги е прекрасно. Чувстваш оценка за усилията си и удовлетвореност. Започнах да свиквам с това, че всяка година печеля наградата за най-голям брой сделки и някак естествено си я залагам в поставените цели като един задължителен минимум, който да покрия през следващата. Обичам да постигам планираните си задачи и да предизвиквам себе си професионално. Наградата на imoti.net е друг повод, за да бъда мотивирана, защото тя е всеобщо признание от страна на всички колеги от бранша. Отличията за мен са и начин да си сверя часовника с това как се справям и къде стоя в работата си, но не ме успокояват. Напротив, мотивират ме да натискам педала още повече в посока на това да случвам всичко, което имам заложено като цели в списъка си.
 
 
Какви качества трябва да притежава един брокер, за да бъде успешен според теб?
 
Всички колеги, които са успешни брокери на недвижими имоти имат различни качества, а от там и различен подход към клиентите. Затова и всички ние намираме или сме търсени от различен тип хора, с които работим добре. Вярвам, че един брокер не може да обслужи добре абсолютно всички. Ключът е в това да намериш своя кръг клиенти. Аз съм много енергична. Обичам буквално да жонглирам с няколко сделки едновременно. Харесва ми да общувам с хората, да ги изучавам, докато се опитвам да им помогна в решенията и избора им на дом. Важно за мен е да вникна в това, което наистина искат и да съм им полезна по един чисто човешки начин в нашата комуникация. На това залагам в работата си и го намирам за успешно.
 
Какво в професията на брокер ти харесва най-много?
 
Харесвам именно тази динамика. Обемът на работа, бързият ритъм и адреналинът, който съпътства всичко в професията ни са нещата, които ме зареждат истински. Всеки ден е различен и ми поднася интересни казуси, хора и ситуации. Преживявам с тях различни истории, които оставят отпечатък върху моя живот, така както и върху техния. Да, понякога е изморително, но си давам сметка, че не мога без това.
 
 
Как се чувстваш, работейки именно за компания като Unique Estates?
 
Най-ценното нещо, което усещам работейки тук е, че възможностите са наистина безкрайни. Няма граници в това колко на брой сделки мога да сключа и за какви суми. Преди да стана част от екипа на Unique Estates никога не съм вярвала, че мога да постигна подобни резултати. Чувствам се част от една наистина специална компания, която обслужва специални хора, работи с уникални имоти с автентичен подход в работата. Самото включване на Unique Estates в международната мрежа за луксозни имоти Luxury Portfolio International бе още една стъпка към утвърждаването на компанията ни като лидер на пазара. Пред всички нас от екипа се отвориха уникални възможности за сделки и контакти на международния пазар, на глобално ниво. Аз съм много щастлива от този факт.
 
Как престоя ти в Unique Estates ти помогна за професионалното и личностно развитие през годините?
 
Благодарение на споделения опит и работа с колегите ми в компанията аз научих много. Подкрепата, която усещах във всяка крачка по пътя си до тук беше изключително важна, за да повярвам в себе си и в това, че граници на практика няма и мога да постигна всичко в работата. 
 
Кои са нещата, които те радват в свободното ти време?
 
Много важно за мен е поне един ден от седмицата да посвещавам на качествено време с децата ми. С енергията, която имам естествено предпочитам по-екстремните спортове, които са свързани с повече динамика, движение и силни емоции. Харесвам парашутизма, гмуркането, катеренето и плуването. Йога практиките ще оставя за периода след 90-те си години. Обичам да съм в планината. Там покорявам други свои върхове и се зареждам от времето, прекарано сама сред природата.
 
Top